Fullservice Däckverkstad

Dags att byta, lägga om, laga, förvara eller köpa däck? Det ordnar vi här på Kungsholmen +Lördagsöppet

För många är däckbytet en mindre angenäm syssla. En syssla som kan kräva mycket tid och vara väl så tålamodsprövande. Hos oss fixar vi ditt däckbyte snabbt, säkert och bekvämt medan du kopplar av med en kopp kaffe.


Däckbyte & -Däckhotell i Stockholm
Däckskifte och hjulskifte i Stockholm

Däckbyte och hjulskifte i Stockholm

Behöver du byta däck? Vi hjälper dig med skifte av kompletta sommarhjul till kompletta vinterhjul, eller vice versa.  Dessutom med påmontering av lösa däck på fälg. Hos oss får du självklart även hjälp med balansering och däckreparation. Vi gör ditt säsongsskifte snabbt & smidigt. Du behöver bara boka en tid.

Förvara dina däck på vårt däckhotell

Vill du undvika tunga lyft? Spara värdefull plats hemma i garaget? Då kan du checka in däcken på vår förstklassiga däckhotell på Kungsholmen i Stockholm. När du hämtar ut dina däck från vår däckförvaring har vi sett till att de är rengjorda och har en fräsch finish.

Boka Förvaring inkl Däckskifte
Däckförvaring Däckhotell Stockholm
Hjulinställning Stockholm

Hjulinställning och balansering av dina hjul

Känns din bil känns instabil eller drar åt något håll? Om däcken är ojämnt slitna eller om du har råkat köra emot något, så är det dags att lämna in bilen för framvagnsinställning eftersom det påverkar bilens körförmåga negativt. Med rätt hjulinställning förlänger du livslängden på dina däck, och dig själv.

Nya däck, hjul och fälgar

Vi säljer originaldäck från flera utvalda varumärken – allt för att kunna erbjuda ett brett sortiment med konkurrenskraftiga priser, utan att göra avkall på kvaliteten.

Kontakta oss
Nya däck, hjul och fälgar

Boka tid för Däckbyte & Däckservice

Laddar…

Lagar & regler kring vinterdäck och sommardäck

Och annat bra att tänka på

Ditt fordon ska ha vinterdäck eller likvärdig utrustning från 1 december–31 mars om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria. Exempel på likvärdig utrustning är snökedjor eller sandspridare.

Definitionen av vinterväglag

Vinterväglag råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Polisen avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig.

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.

Om bilar med en totalvikt upp till 3500kg har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag. Detta gäller även om fordonet är undantaget från kravet på vinterdäck. Har bilen odubbade däck får släpvagnen ha antingen dubbade eller odubbade vinterdäck. Det får inte finnas både dubbade och odubbade däck på fordonet.

Dubbdäck på tunga fordon måste alltid sitta på samma axel.

Trots kravet på vinterdäck får ett fordon köras i följande fall, om det kan ske utan fara för trafiksäkerheten:

 • Vid provkörning eller bogsering av fordonet i samband med reparation eller liknande ändamål.
 • Vid färd den kortaste, lämpligaste vägen till och från närmaste besiktningsföretag.
 • Om du kör med stöd av saluvagnslicens (grön registreringsskylt) den kortaste, lämpligaste vägen från hamn, järnvägsstation, fabrik, reparationsverkstad, förvaringslokal eller liknande till en annan sådan plats, lokal eller garage. Med saluvagnslicens får fordon även köras vid demonstration eller försäljning.
 • Om däcken har en fälgdiameter som är 10 tum eller mindre, enligt uppgift i vägtrafikregistret.
 • För anläggningsarbete eller liknande, vid körning med tung lastbil
 • Om fordonet brukas av försvaret, det vill säga Försvarsmakten, Försvarets Materielverk eller Försvarets radioanstalt.

Ett fordon får också köras trots kravet på vinterdäck om fordonet enligt vägtrafikregistret är av en årsmodell som är trettio år eller äldre.

Mönsterdjup vid sommarväglag

Däck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. Tänk på att mönsterdjupet bör vara minst 3 mm för att ge bra friktion vid fuktig vägbana.

Mönsterdjup vid vinterväglag

Under perioden 1 december–31 mars då du ska använda vinterdäck, ska däcken ha ett mönsterdjup på minst 1,6, 3 eller 5 millimeter, se tabellen nedan:

Fordonstyp Mönsterdjup
Lätta fordon och personbilar* 3 millimeter
Tunga bilar** 5 millimeter
Tunga släpvagnar*** 1,6 millimeter

* Personbil klass I, lätt lastbil, lätt buss och husbil med en totalvikt av högst 3,5 ton samt släpvagn som dras av dessa fordon

**Lastbil, buss och personbil klass II med totalvikt över 3,5 ton.

*** Släpvagnar med totalvikt över 3500kg.

Inga krav på att däck ska vara nya

Det är viktigt att ha ett bra mönsterdjup och dubbutstick men det finns inget ålderskrav för däck. Vid de undersökningar som har gjorts har man inte kunnat se någon tydlig försämring av gamla vinterdäcks friktionsegenskaper.

Du bör aldrig underskatta betydelsen av bra däck, oavsett väglag. Särskilt eftersom däckens kontaktyta mot marken endast motsvarar ett vykorts storlek. Dåliga däck ökar bromssträckorna och risken för sladd, dessutom ökar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen. Se därför till att dina däck har ett bra mönsterdjup så att du kan åka säkert på vägarna. Byt innan det bara är 4 mm mönsterdjup kvar.

Rätt mönsterdjup räddar liv!
Med ett dåligt mönsterdjup är det större chans att du råkar ut för vattenplaning och får dåligt grepp på halt underlag.

De däck som har det största mönsterdjupet eller bedöms ha det bästa väggreppet bör vara monterade bak på fordonet för att minska risken för sladd vid bromsning och i svängar. Däcken med största dubbutsticket bör monteras bak. Detta gäller både fram- och bakhjulsdrivna bilar.

Om du väljer att förvara dina däck själv tänk då på att förvara dina däck svalt, torrt och mörkt.

Fel däcktryck kan påverka köregenskaper, bränsleförbrukning och däckens livslängd. Rätt däcktryck för däcken till din bil kan du hitta i bilens instruktionsbok.

Om din bil drar lite åt höger eller vänster, om däcken är ojämnt slitna eller om du har råkat köra emot något, då är det dags att lämna in din bil för framvagnsinställning eftersom det påverkar bilens körförmåga negativt.

Fördelar med att göra en hjulinställning:

 • Med felaktig vinkel på hjulen kan inte däckens mönster transportera bort vatten optimalt och risken för vattenplaning ökar.
 • Om hjulen inte har rätt vinkel mot vägen riskerar du att få sämre väggrepp.
 • Eftersom rullmotståndet minskar får du även bättre bränsleekonomi.
 • En korrekt hjulinställning minskar slitaget på dina däck och ökar körkomforten.
 • Dessutom förbättras bilens respons på din styrning och du blir en säkrare förare.

Du bör kontrollera hjulinställningen om:

 • Du upplever att din bil känns instabil eller drar åt något håll
 • Du kört på någonting, t.ex. en trottoarkant eller refug
 • Efter att du svängt återgår inte ratten till sitt ursprungsläge
 • Ratten inte är rak när du kör rakt fram
 • Däcken slits ovanligt mycket eller ojämnt

Din trygghet. Vår passion.

Genom hög tillgänglighet, kvalité och kompetens garanterar vi alla våra kunder både trygghet och enkelhet i sitt bilägande.

Vi använder oss av den senaste tekniken, välutbildade tekniker och noga utvalda däck och fälgar från branschledande varumärken. Allt arbete genomförs utifrån noggrant anpassad processer för att säkerställa bästa kvalitet och resultat. När du lämnar bilen till oss på kungsholmen kan vi garantera att du får tillbaka en bil med däck och fälgar som är säkra och håller hög prestanda.

Välkommen till Mattsons Bilservice i Stockholm, ett professionellt och komplett omhändertagande av din bil!

Fullservice

Vi är den kompletta leverantören av allt som rör bilen

Kompetens

Vår personal genomgår regelbundet kompetenshöjande utbildningar för bästa kvalité

Kvalitét

Vi utför dagligen kvalitétsgranskningar av våra utförda arbeten

Passion

Genom vår passion skapar vi trygghet för dig som kund

Däckbyte & Däckhotell Drop-in i Stockholm | Fullservice Däckverkstad
Google Rating
4.7
Product description: